Flammkuchen

Gepubliceerd op 13 mei 2020 om 14:20

Flammkuchen is echt heel makkelijk zelf te maken, en ook nog eens superlekker!

Wij hebben ze gemaakt met crème fraiche, spekjes, ui en dungesneden prei. 

 

Recept Flammkuchen:

Voor het deeg:

250 ml lauw water

2 tl instantgist

400 gr bloem

snuf zout

3 el gesmolten boter

 

Voor erop:

250 gr crème fraiche

1 teentje knoflook, fijngehakt

1 ui, in dunne partjes

125 gr ontbijtspek (liever Italiaans 'Speck'), in reepjes of stukjes

 

Meng de helft van het water met de gist. Laat 7 minuten staan.

 

Meng bloem en zout in een grote kom en maak een kuiltje in het midden. Giet het gistmengsel daarin en voeg de boter toe. Kneed met schone handen en voeg de rest van het water in plensjes toe tot het deeg mooi samenkomt. Kneed nog 10 minuten op een licht met bloem bestoven aanrecht tot het deeg mooi zacht en glad is geworden. Vet een kom in en leg het deeg erin. Laat op een warme plaats afgedekt 1 uur rijzen, of tot het is verdubbeld in volume.

 

Meng de crème fraîche met de knoflook, zout en peper en bewaar afgedekt in de koelkast tot gebruik.

 

Verwarm de oven voor op de heetste stand: 225 graden of nog warmer: 250.

 

Kneed het deeg opnieuw, maar nu korter en verdeel het in vier gelijke porties. Rol een portie op een licht met bloem bestoven aanrecht zo dun mogelijk uit. Til de ovale deeglap op het bakpapier en besmeer met wat crème-fraîchemengsel, bestrooi met spek en uienpartjes en maal er zwarte peper boven.

 

Bak in 8-12 minuten tot de randen net beginnen te blakeren. Serveer direct. Maak meteen een volgende flammkuchen en ga door tot alles op is. Je haalt 4 flammkuchen uit een recept.

 

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

tonko bruggink
4 jaar geleden

Dat lijkt me erg lekker, we gaan het proberenn

Fetske Hogen Esch
4 jaar geleden

Wat een lekker recepet en een duidelijke instructie. Ik ga het zeker proberen