Zuurdesem starter

We zijn nu al een jaar zelf brood aan het bakken. Niet zomaar brood, nee: Zuurdesembrood. Het leek ons leuk om jullie daar in mee te nemen.  Om zuurdesembrood te maken heb je een zuurdesem starter nodig. Het duurt ongeveer 7-10 dagen, maar het is absoluut de moeite waard als je lekker brood wil maken! Je maakt ‘m zo:

Lees meer »

Homemade Mayonaise

Laatst gingen we een frietje halen, en hadden er mayo bij gevraagd, maar ze waren het vergeten in de tas te stoppen, en zelf niks in huis. PANIEK!  Toevallig zag ik ’s middags een filmpje op YouTube met dit toprecept voor mayonaise. Friet warm gehouden in de oven, en we hebben dit gelijk uitgeprobeerd, en het werkte perfect! Zo simpel, zo snel! De mayonaise stond binnen 5 minuten op tafel.

Lees meer »

Shakshuka

De eerste keer dat ik van shakshuka hoorde was ik er niet zo ondersteboven van. Zoals ik dat wel eens vaker heb met opkomende trends… Ik bak ook zelf inmiddels Zuurdesem brood, maar dat terzijde…. :-)    Tijdens de week zonder vlees wisten we niet meer wat we moesten maken, dus bedacht ik dat we wel Shakshuka konden eten. Zo gezegd, zo gedaan. Lekker dat het was! Eigenlijk is het een ontbijt gerecht, maar als lunch of vegetarisch avondeten kan het ook heel erg goed, met bijvoorbeeld brood er bij.  Ontzettend makkelijk te maken en erg lekker! 

Lees meer »

Griekse Moussaka

Dit heerlijke Griekse recept is een van onze favorieten! Sinds dat we het in Griekenland op Kreta gegeten hebben zijn we er helemaal verzot op! Zittend op een terrasje met prachtig uitzicht, en heerlijke moussaka, is het een moment om nooit meer te vergeten! Oke.. Genoeg gedroomd, nu door naar het recept! Het lijkt heel veel om te maken, maar dat valt hartstikke mee, en is zeker de moeite waard!

Lees meer »