3 x Pasta "Tricolore"

Gepubliceerd op 23 februari 2021 om 20:46

Trio van pasta “tricolore”

Deze pasta’s maken wij keer op keer, op keer! Je kunt ze als lunch doen, of als avond eten. 

Ze zijn gemakkelijk te maken, en ook nog eens heel erg lekker! Het leuke is dat ze in de kleuren van de Italiaanse vlag zijn. Laten we beginnen:

 

Penne met wodka

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 200 gram pasta naar keuze
  • 1 sjalot of een klein uitje
  • 1 flinke teen knoflook
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 50 gram crème fraiche
  • Flinke scheut wodka
  • Chili flakes (optioneel)
  • Basilicum
  • Peper en zout

 

Bereidingswijze:

Kook de pasta af volgends de gebriuksaanwijzing in gezouten water.

Snijd de ui en knoflook fijn, en bak in olijfolie glazig. Voeg de chiliflakes toe, en bak even mee.

Doe nu de tomatenblokjes er bij, met een goeie scheut wodka. Laat even zachtjes koken.

Als de pasta gaar is, voeg ze dan toe aan de saus, met de crème fraiche, en flink wat peper en zout. Scheur wat basilicum blaadjes fijn, en doe er bij.  Mangiàre! Eet smakelijk.

 

 

 

 

Pasta al limone

Heerlijke, simpele., friszure citroenpasta in een saus van crème fraiche.

 

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 200 gram spaghetti
  • Zest en sap van 1 citroen
  • Creme fraiche 
  • Kopje met kookvocht
  • Peper en zout 
  • Handje rucola
  • Parmezaanse kaas

 

 

Bereidingswijze:

Kook de pasta in gezouten water volgends de instructies. 

Haal de zest van de citroen, gevolgd door het sap, en meng dit met de crème fraiche.  

Als de pasta gaar is, giet het kookwater af, maar bewaar 1 kopje. Dit gebruiken we straks om de saus te verdunnen. 

 

Doe de pasta terug in de pan, met het citroen/crème fraiche mengsel. Voeg flink wat peper toe, en roer door elkaar. Voeg nu beetje bij beetje het kookvocht toe, om de saus iets dunner te maken, en om een mooie ‘emulsie’ te krijgen. Dit zorgt ervoor dat je saus fluweel zacht wordt. Als je blij bent met hoe het smaakt, rasp er dan nog wat parmezaanse kaas door, en klaar is ‘ie!

Als de pasta op het bord ligt, doe er dan nog een handje rucola bovenop, en nog wat geraspte kaas. Eet smakelijk!

 

En dan nu door naar het laatste gerecht:

 

Pasta Pesto met kip

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 1 kippendij
  • 1-2 theelepels kipkruiden
  • 200 gram pasta naar keuze (Wij hebben orecchiette gebruikt) 
  • 100 gram pesto
  • 1/2 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2-3 eetlepels creme fraiche
  • Parmezaanse kaas
  • Kopje met kookvocht
  • Peper en zout
  • Handje rucola per persoon
  • Crema di balsamico

 

 

Bereidingswijze:

 

Snijd de kippendij in blokjes, en bestrooi met kipkruiden, peper en zout. Laat even marineren.

Snijd nu de ui en knoflook fijn, en bak in een hapjespan.

Kook de pasta af volgends de verpakking in gezouten water.

Voordat je de pasta afgiet, bewaar een kopje kookvocht. Dit gebruik je om de saus iets dunner te maken.

Bak nu de kip mee, en laat zachtjes garen. 

Als de kip gaar is, doe dan de afgegoten pasta in de pan samen met de pesto en wat parmezaanse kaas. Meng dit goed door elkaar, en voeg nu de crème fraiche en een beetje kookvocht toe. Roer dit ook goed door elkaar zodat  alles goed gemixt is. Voeg als het moet nog een beetje kookvocht toe, want de pasta neemt al snel al die lekkere saus op!

 

Leg nu de pasta op het bord, en doe er een goeie hand rucola op, met nog wat parmezaanse kaas, en als laatste de crema di balsamico.

Eet smakelijk!   (Maar dat zal vast wel lukken!)  ;-) 

 


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.