Krokante Ovenaardappels

Gepubliceerd op 9 februari 2021 om 13:31

Krokante Aardappels

Heb je soms moeite om ovenaardappels goed krokant te krijgen? Wij kunnen je helpen! Wij hebben een foolproof recept voor je. Knapperig van buiten, zacht van binnen. Mmm…laten we beginnen!

 

Ingrediënten:

  • Aardappels
  • Knoflook 
  • Tijm
  • Rozemarijn 
  • Peper
  • Zout
  • Boter 
  • Olijfolie

 

 

Bereidingswijze:

Zet de oven aan op 200C. Leg er een ovenschaal met een beetje olie er in, zodat deze mee kan verwarmen. Snijd nu de aardappels in partjes, en kook ongeveer 5 minuten in gezouten water. 

Giet de partjes af, en schud even om in het vergiet, totdat de aardappel “kruimige” randjes krijgt. Dit zorgt voor ‘extra crispy bits!’

Laat de partjes afkoelen. 

 

Als de oven en de schaal warm zijn, doe er dan nog wat extra olie en boter in. Laat smelten, en leg dan de partjes in de schaal.

 

Na ongeveer 10 minuten, schud de aardappels om, en voeg de knoflook en kruiden toe.

Als je dit aan het begin doet heb je kans dat de kruiden verbranden.

 

Na ongeveer 25-30 minuten zouden de aardappels goed moeten zijn. Zo niet, schud ze nog eens om, en geef ze nog 5 minuten, of totdat ze mooi goudbruin en krokant zijn.

 

Geloof ons, dit zijn de beste ovenaardappels die je ooit gegeten hebt!

 

Eet smakelijk!


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.