Bircher Muesli

Gepubliceerd op 26 januari 2021 om 21:00

Bircher Muesli

Dit voedzame ontbijtje is heel gemakkelijk te maken, en ook nog eens ontzettend lekker!

Gemaakt met appel, sinaasappel, citroen, yoghurt en kwark. Dit zijn de vrij standaard ingrediënten maar je kunt naar hartenlust variëren! Bijvoorbeeld aardbei-sinaasappel, of mango-limoen.

 

Ingrediënten:

  • 250 gr muesli naar keuze
  • 1 groene appel, 1/4 in dunne reepjes, en 3/4 geraspt
  • 1 sinaasappel (zest en sap)
  • 1 citroen (zest en sap) 
  • 2 eetlepels honing
  • 0,5 liter naturel yoghurt 
  • Een paar eetlepels kwark (optioneel)
  • Een paar muntblaadjes, fijngesneden

 

Bereidingswijze:

Het maken van de Bircher Muesli duurt even, maar is zeker de moeite waard! Laten we beginnen:

 

Doe de muesli in een ruime kom, en voeg hier de geraspte appel, zest en sap van de sinaasappel en citroen aan toe, samen met de honing. Laat dit even staan, en voeg dan de yoghurt toe, totdat je een losse, en wellicht iets waterige consistentie krijgt.  Geen paniek, dit is juist de bedoeling!

Nu je alles hebt toegevoegd, proef het even. Misschien moet er nog wat honing en/of citroen bij.

 

Als alles goed is, dek het af, en laat gedurende de nacht in de koelkast staan. Zo heeft de muesli goed de tijd om alle smaken in zich op te nemen.

 

Het is de volgende ochtend, en je hebt zin in een lekker voedzaam ontbijtje! Laten we de bircher muesli afmaken.

 

Doe twee eetlepels kwark in een schaaltje, en verdeel met de achterkant van je lepel de kwark een beetje in de kom, zodat er een kuiltje ontstaat. (Als je geen kwark hebt, kun je het ook gewoon met yoghurt doen.) 

Nu leg je een volle eetlepel van de muesli in het kuiltje van de kwark. Strooi hier de munt overheen. Snijd de rest van de appel in dunne reepjes, en strooi erover. Als je nog een beetje zest hebt van je citroen en sinaasappel mag dat er ook bij, en klaar is ‘ie.

 

Eet smakelijk!

 


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.