American Cookies

Gepubliceerd op 29 december 2020 om 21:11

Chocolate chip cookies met witte chocolade en cranberries

Tijdens de feestdagen zijn we lekker aan het bakken geslagen! We ontdekten deze cookies, en waren gelijk enthousiast!  We hebben even geknutseld met de dikte van de cookies, maar zijn uitgekomen op 1 cm. Dan zijn ze knapperig van buiten, en zacht en chewy van binnen.

De hoeveelheden zijn wat apart, maar dat is omdat ze in Amerika andere maten hebben. Trust me, ze worden fantastisch! 

Ingrediënten voor 15-20 koekjes:

  • 210 gr bloem
  • 150 gr witte chocolade druppels
  • 140 gr roomboter (op kamertemperatuur)
  • 110 gr fijne kristalsuiker
  • 100 gr lichtbruine basterdsuiker
  • 80 gr gedroogde cranberries, gehalveerd.
  • 1/4 theelepel zout
  • 3/4 theelepel biocarbonate of soda
  • 1 theelepel vanille extract
  • 1 ei

 

Bereidingswijze:

Doe de boter, alle suiker, het vanille extract en het zout in een kom en mix of kneed tot een romig geheel. Voeg het ei toe en klop zo'n 1 minuut met een mixer. Zeef de bloem en de baking soda over het mengsel en kneed alles goed door elkaar. Voeg als laatste ook de chocolade en de cranberry's toe en kneed nog even tot alle chocolade en cranberries mooi verdeeld zijn over het deeg. Je kunt de cranberry’s eventueel iets kleiner snijden. Zo verdelen ze zich mooier onder het deeg.

Maak van het koekjesdeeg een rol van zo'n 4 cm dik en verpak deze in vershoudfolie of bakpapier. Laat minimaal 1 uur rusten in de koelkast. Verwarm ondertussen je oven voor op 175 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.

Snij plakjes van zo'n 1 centimeter van de rol en leg deze op de bakplaat. Bak de cookies 12-15  minuten tot ze goudbruin zijn. Laat ze afkoelen op een rooster. 

 

Als je er een echt feestje van wilt maken, doe dan een bolletje ijs tussen 2 cookies! 

 

Eet smakelijk! 


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.