Gebakken gnocchi met pompoensaus

Gepubliceerd op 5 december 2020 om 18:33

Gebakken gnocchi met pompoensaus, pijnboompitten en rucola

Als je even niet weet wat je met je pompoen moet doen, is dit een heerlijk receptje! 

Ik kwam dit recept tegen toen ik even niet meer wist wat ik moest koken. En sindsdien is het een van onze vaste recepten geworden.

Super makkelijk, en o, zo lekker! 

 

Ingredienten:

  • 1 pak aardappelgnochhi
  • 1/2 flespompoen
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • Rucola 
  • 25 gr pijnboompitten
  • 200 ml groentebouillon
  • Crème fraiche 
  • Parmezaanse kaas
  • Peper en zout
  • Klontje boter
  • Olijfolie 

 

Bereidingswijze:

Snijd de ui, en bak glazig in een steelpannetje met een beetje olie. Snijd nu de pompoen (zonder schil) in kleine stukken, en voeg te aan de pan. Voeg nu ook de peper en zout toe. Kook ondertussen 200ml water, en voeg er een half groentebouillon blokje aan toe. Als de pompoen een beetje gaar is voeg je de bouillon toe, en laat zachtjes pruttelen totdat de pompoen gaar is. Voeg zo nodig nog een klein beetje vocht toe, maar niet te veel! Anders wordt je saus te dun, en dat willen we niet. :-)

Als de pompoen gaar is, pureer de saus met een staafmixer mooi glad. Voeg nu eventueel nog wat peper en zout toe, en een paar lepels crème fraiche. Meng nog even door, en je saus is klaar!

Zet een koekenpan op het vuur met wat boter en olie. Bak hierin de gnocchi goudbruin in ongeveer 6-7 minuten. Rooster ondertussen de pijnboom pitjes in de oven of in de pan. 

Warm nu de saus nog even op, en dan kan alles op het bord:

Eerst de saus, 4-5 eetlepels. Dan de gnocchi, de rucola, geraspte parmezaanse kaas, en als laatste de pijnboompitjes.  

 

Geniet er van. Eet smakelijk!

 

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.