Shakshuka

Gepubliceerd op 10 april 2021 om 18:51

Shakshuka 

De eerste keer dat ik van shakshuka hoorde was ik er niet zo ondersteboven van. Zoals ik dat wel eens vaker heb met opkomende trends… Ik bak ook zelf inmiddels Zuurdesem brood, maar dat terzijde…. :-)    Tijdens de week zonder vlees wisten we niet meer wat we moesten maken, dus bedacht ik dat we wel Shakshuka konden eten. Zo gezegd, zo gedaan. Lekker dat het was! Eigenlijk is het een ontbijt gerecht, maar als lunch of vegetarisch avondeten kan het ook heel erg goed, met bijvoorbeeld brood er bij.  Ontzettend makkelijk te maken en erg lekker! 

 

Ingrediënten:

  • 1 blik tomatenblokjes
  • 4 eieren 
  • 2 puntpaprika’s
  • 1 rode ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 theelepel komijnzaadjes
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • Olijfolie
  • Peper en zout
  • Handje gehakte peterselie 

 

Bereidingswijze:

Snijd de ui en knoflook fijn, en bak zachtjes aan in een niet te grote pan. Als het zacht is voeg dan de komijn en paprikapoeder toe, en laat even meebakken. Snijd de paprika’s in kleine stukjes, en bak mee met de rest. 

 

Als de paprika een beetje zacht is voeg dan de tomatenblokjes toe, en laat lekker pruttelen. Breng op smaak met peper en zout.  

 

Als alles lekker een tijdje heeft staan pruttelen, is het tijd voor de eieren.

 

Maak kuiltjes in de saus, en breek de eieren er in. Doe de deksel op de pan en laat 5-6 minuten stoven. Zorg er wel voor dat je een niet te grote pan neemt, want anders zijn de kuiltjes niet diep genoeg, en zal het eitje zich verspreiden. 

 

Snijd nu de peterselie fijn, en toast wat brood voor erbij. Wij hadden zuurdesem brood, maar elk brood past. 

Als de eieren gaar zijn, voeg dan wat peper, zout en de  fijngehakte peterselie toe.

Eet smakelijk! 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.