Dit is een van onze favorieten! Super makkelijk, en echt heel lekker!
Gemarineerde zalm, met naanbrood en een fris yoghurt sausje. Als groente maken we er vaak geroosterde bloemkool met komijn en kerrie bij.
Ingrediënten:
- 2 zalmfilets
- 2 naan
- 1 potje tikka masala pasta
- 1/2 bloemkool
- 1/2 komkommer
- 200 gram Griekse yoghurt
- Paar takjes munt
- 1 chilipeper
- 2 tl komijnzaad
- 1-2 tl kerriepoeder
- Olijfolie
- Zout en peper
Bereidingswijze:
Begin met het marineren van de zalm. Smeer 2-3 tl van het tikka masala pasta op elke zalm en smeer goed uit. Doe dit met een lepel, want je krijgt het niet meer van je handen :-) Laat ze lekker in de koelkast verder marineren, zodat de smaak er goed in trekt.
Dan beginnen we met het yoghurt sausje: Snijd de komkommer in kleine blokjes. Houd een beetje achter als decoratie. Haal de blaadjes munt van de takjes, en hak fijn, en meng door de saus. Doe dit ook met de chilipeper. Gebruik hoeveel of hoe weinig je wil. Breng de saus op smaak met peper, zout en eventueel wat citroensap!
Zet de oven aan op 200C. Haal de roosjes bloemkool van de steel, en blancheer in gezouten water 2-3 minuten of tot ze half gaar zijn. Giet af, en terwijl ze nog warm zijn doe de komijn, kerrie, peper en zout er bij, en schud goed om. Zet in de oven, en bak totdat ze mooi donkerbruin zijn.
Pak de vis uit de koelkast, en bak in een koekenpan ongeveer in 5-6 minuten gaar. Let op, de tikka pasta kan makkelijk te donker worden door de suiker die er in zit, pas dus op dat ‘ie niet verbrand. Ik vind het lekker als de zalm van binnen nog nét licht roze is. Zeg maar medium-well gegaard. Als de vis bijna gaar is, doe de naans dan ook nog even in de oven, zo’n 2-3 minuten.
Leg de naan op het bord, met daarop de zalm en het yoghurt sausje. Versier nog wat met de achtergehouden komkommer en wat muntblaadjes. Leg de bloemkooltjes er naast, en eten maar!
Reactie plaatsen
Reacties
Wat een heerlijk recept! We hebben gesmuld gisteravond...
Nooit geweten dat bloemkool met zalm zo'n goede combi is. Tnx voor dit toprecept!