Aspergesoep, 2 personen
Dit is een lekker recept als je van plan bent om asperges te gaan eten, en je de restjes wil verwerken. De bouillon, schil en kontjes kun je hier perfect in doen. Makkelijk, en superlekker! Wat wil je nog meer?? :-) Zie recept Asperges. (volgt binnenkort) :-)
Ingrediënten:
- 1 liter aspergebouillon
- 1 hele asperge, kontjes en schillen
- 1 blokje kippenbouillon
- 50 gr bloem
- 50 gr boter
- 1 ei
- 2 plakken ham
- paar takjes peterselie of bieslook
Bereidingswijze:
Als je de asperges geschild en gekookt hebt, houd je heerlijk kookvocht, kontjes en schillen over. Houd 1 hele asperge apart. Deze kun je perfect gebruiken voor je soep. Het gaat als volgt:
Doe de kontjes en schillen in de bouillon, en breng aan de kook. Voeg er 1 kippenbouillon blokje aan toe en laat rustig pruttelen totdat alles gaar is, en je ongeveer 1 liter bouillon over houd. (Mocht je met meer zijn kun je dit recept ook verdubbelen). Als alles gaar is, zeef de bouillon, en haal de asperge, schillen en kontjes er uit. Wil je de soep op een later moment eten, kun je het gerust in de vriezer doen. Kook ondertussen het eitje.
Maak een roux van de boter en bloem, en laat even garen. Voeg daarna langzaam de bouillon toe, en roer met een garde, zodat er geen klontjes ontstaan. breng op smaak met zout en peper.
Pak twee soepkommen, en vul deze met de asperge, fijngesneden ham en het gekookt eitje. Vul de kommen met soep, en strooi daarna de peterselie of bieslook er over heen. Tadaa! In een mum van tijd een heerlijk soepje!
Eet smakelijk!

Reactie plaatsen
Reacties