Bananenbrood

Gepubliceerd op 26 mei 2020 om 20:11

Bananenbrood 

Dit lekkere brood is super geschikt als tussendoortje, ontbijt, of zomaar als je er zin in hebt! ;-)  Je kunt varieren met de ingredienten, zolang je je een beetje aan het gewicht houd. Je kunt bijvoorbeeld ook rozijnen, cranberry’s of ongezouten noten er door doen. Het wordt nóg lekkerder als je het even in het broodrooster doet. Heerlijk knapperig van buiten, en zacht en steamy van binnen. 

 

Dit heb je nodig:

- 150 gram geraspte wortel

- 100 gram gedroogde abrikozen in stukjes (dadels zijn ook heerlijk er in!)

- 250 ml appelsap

- 2-3 eetlepels honing

- 250 gram bloem

- 50 gram geraspte kokos

- 2 tl bakpoeder

- 1 eetlepel gemberpoeder

- zout

- 3 eieren

- 2 bananen in plakjes

 

 

Bereidingswijze:

 

Verwarm de oven voor op 180 C. Vet een cakeblik in, of bekleed het met bakpapier.

 

Doe de wortel, abrikoos, appelsap en honing in een steelpan, en breng aan de kook. Haal de pan van het vuur en laat 30 minuten staan. Giet daarna in een schaal om helemaal af te koelen naar kamertemperatuur. 

 

Meng in een grote kom de bloem met de kokos, bakpoeder, gemberpoeder en zout. Meng nu de rest van de ingriedienten er door, en mix goed. Klop de eieren los, en roer er goed door. Als laatste doe je de banaan er door.

 

Giet het beslag in het ingevette cakeblik, en bak de cake in ongeveer 50 minuten gaar. 

Laat de cake eerst helemaal afkoelen voordat je hem uit het blik haalt, want warm is hij erg breekbaar. 

 

Eet smakelijk! 

 

Dit recept is van Yvette van Boven.  

Reactie plaatsen

Reacties

Maartje
4 jaar geleden

Ha Wout! Wat een geweldig leuke site is dit, goed initiatief! Zet je er binnenkort eens een zoete taart op? :)

Veel liefs en groeten aan Daan, X Maartje