Scones

Gepubliceerd op 9 juni 2020 om 17:31

Als ik aan Engeland denk, denk ik meteen aan scones!

Waar we heerlijk in  Lyme Regis (een plaatsje aan de kust in Devon) deze lekkernij hebben gegeten met het geluid van de meeuwen en de zee op de achtergrond. Heerlijk!  Ik realiseer mij dat ik het daar zo mis, dus maak ik dit lekkere recept, en deel het met jullie.

 

Voor 8 scones:

 450 gram bloem

1 zakje bakpoeder

50 gram poedersuiker

125 gram koude boter in kleine blokjes

Ongeveer 150 ml melk

Stekertje het liefs met ribbeltje van 8 cm

 

Bereiding: 

Verwarm de oven voor op 220 graden 

Doe alle ingredienten de in de keukenmachine of kom behalve de melk. Kneed kort door de pulse knop te gebruiken maar zorg dat het goed gemengd is tot dat het grove korrels zijn geworden. Giet de melk erbij en kneed alles tot een samenhangende bal. het kan zijn dat je misschien iets meer of minder melk nodig heb. Maar bij ons was het genoeg. Bestuif het aanrecht met bloem. Druk de deegbal een beetje plaat en rol uit tot een plak van 2 cm dik.

Steek er de scones uit met een stekertje. Kneed de restjes van het deeg steeds weer uit tot een platte plak van 2 cm en ga zo door tot al het deeg op is. Bestrijk de scones met melk en leg ze op een bakplaat met een bakpapier  en schuif het in de oven. Bak ze in ongeveer 15 minuten, afhankelijk van de grootte, goudbruin en gaar. Als ze afgekoeld zijn, snijd ze horizontaal doormidden, en serveren met jam en clotted cream of crème fraiche. Super leuk voor een zomerse picknick. Of voor bij de 'Afternoon Tea'  natuurlijk! 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.