Courgettesoep

Gepubliceerd op 14 juli 2020 om 20:11

Courgettesoep

Dit soepje, inmiddels een van onze favorieten, is  supermakkelijk te maken, en echt overheerlijk! Echter is er nu nog een extra element aan toegevoegd, waardoor het nét een andere touch krijgt. Maar daarover zo meer!

 

Ingrediënten voor 2 kopjes soep:

  • 1 courgette
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 groente bouillonblokje
  • + 0,5 l water
  • Grote lepel crème fraiche
  • Paar druppels chili olie
  • Peper en zout

 

 

Bereidingswijze:

Snijd de ui en knoflook klein, en fruit aan in olie of boter. Stoof voor 2-3 minuten.

Snijd nu de courgette, voeg toe aan de pan, en breng op smaak met peper en zout. Stoof nog eens 2 minuten. Voeg nu het bouillonblokje en het water toe. Laat zachtjes koken totdat alles gaar is. 

 

Haal de pan van het vuur, en pureer alles fijn met de staafmixer. Als alles glad is voeg de crème fraiche toe, en staaf nog eens. Nu langer, en begin rondjes in de pan te draaien. Probeer nét boven of op het oppervlak te blijven, zodat er luchtbelletjes ontstaan. Ga zo ongeveer een minuut door, totdat de bellen steviger zijn. 

 

Schenk nu de soep in kommetjes, en voeg op het laatst een paar druppeltjes chili olie toe.

 

Ik heb ter decoratie wat korenbloemetjes geplukt, maar die zijn niet noodzakelijk natuurlijk. :-) 

Mocht je ze willen plukken, je vind ze tegenwoordig overal in de zomer.  In het park, een open veld, en zelfs in de berm van de snelweg! Dat verzin je toch niet, haha! 

 

Pas trouwens op met de pikante olie, het kan snel teveel zijn Ik heb bij die van ons zelfs maar een halve druppel gedaan, en dat was genoeg!

 

Eet smakelijk! 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.