Hasselback aardappels

Gepubliceerd op 22 september 2020 om 20:12

 

Hasselback Aardappels

Als je even niet meer weet hoe je je aardappels moet klaarmaken, is deze manier een verrassende afwisseling! Van buiten heerlijk krokant, en van binnen super zacht. Wij hebben ze met tijm, rozemarijn en bonenkruid gevuld. Van buiten worden ze lekker knapperig, en aan de binnenkant geven ze een heerlijke geur af. 

 

Ingredenten voor 2 personen:

  • 2 tot 3 aardappelen per persoon
  • Takjes tijm, rozemarijn en bonenkruid. 
  • Zout en peper
  • Olijfolie

 

Bereidingswijze:

Het is even een priegelwerkje, maar dan heb je ook wat! Het gaat als volgt:

Pak twee messen, en leg ze aan weerszijde in de lengte langs de aardappel. Snijd nu met een scherp mes voorzichtig in op de aardappel tot aan het mes. Herhaal dit totdat je over de hele lengte inkepingen hebt gemaakt. Doe dit zo dicht mogelijk op elkaar. Zo krijg je een mooie aardappel met lekker veel krokante stukjes! 

 

Smeer nu de aardappel in met olijfolie, peper en zout.

Rits nu de kruiden van de stam, en leg ze tussen de sneden van de aardappel. Wij hebben tijm, rozemarijn en bonenkruid gebruikt, maar dit kan natuurlijk met elk kruid. Bijvoorbeeld salie, oregano, laurier,  peterselie of zelfs knoflook. Verzin het maar!  Maak het vooral zoals jij het lekker vind. De mogelijkheden zijn eindeloos! 

 

Doe de aardappels op een bakplaat in de oven op 180 C voor ongeveer 20-30 minuten, of totdat ze mooi bruin en knapperig zijn.

 

Laat ze heel even afkoelen voor dat je ze eet. 

 

Eet smakelijk! 

Reactie plaatsen

Reacties

Tonko
4 jaar geleden

Is dat snijden met die messen (plaatje misschien?) handiger dan een bbq pen door de aardappel en dan snijden tot op de pen?