Bloemkool-komijn soep
Dit is echt een lekker hartig soepje! Lekker als lunch maar kan ook prima als avondeten.
De bloemkool en komijn gaan super goed samen, zonder te overheersend te zijn. En door wat room of crème fraiche toe te voegen blijft ie lekker romig en licht!
Ingrediënten voor 2 personen:
- 1 ui
- 2-3 teentjes knoflook
- 1/2 bloemkool
- 2 tl komijnzaadjes
- 0,5 l water
- 1 groente bouillon blokje
- paar lepels creme fraiche
Bereiding:
Snijd de ui en knoflook fijn. Doe wat boter of olie in een pan en fruit het aan. Snijd de bloemkool in kleine stukjes en voeg toe samen met de komijn en het groente bouillonblokje. Bak het even aan en voeg het water en peper en zout toe. Doe de deksel op de pan en laat het zachtjes 15 minuten koken.
Als de bloemkool gaar is, pureer alles fijn met de staafmixer. Voeg eventueel nog wat peper en zout toe, en voeg een paar lepels crème fraiche toe.
Serveer het met een lekker broodje en kruidenboter.
Eet smakelijk!
Reactie plaatsen
Reacties
Wat een heerlijk soepje! Echt een aanrader...